Aktuel udstilling 

VI HAR JULELUKKET FREM til 18. jan 2020
Da åbner udstillingen"UseLess" med
Helle Bovbjerg, Lis Rejnert Jensen, Mette Mailund Strong og Lars Waldemar
    
>>

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

PRESSEMEDDELSER 2019


Manglende info - Udstillingen SHELTER (17. aug. - 15. sept.)
Manglende info - Udstillingen DRAW A LINE THE CROSS IT  (27. april - 2. juni)

 Udstillingen "KRYDSFELT"
Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensens kunstneriske veje krydses

 

Fernisering: KUNSTPAKHUSET: Lørdag d. 9. marts 2019, kl. 13-16.
Udstillingen åbnes af sognepræst og kunstanmelder Troels Laursen. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.

På udstillingen KRYDSFELT afsøger kunstnerne Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensen de formelle interesser der går på tværs af deres forskellige kunstneriske udtryk og praksisser. På tværs af genrer og udtryk er de forenet i en fælles insisterende stræben efter enkle abstrakte former; - gerne med cirklen og linjen som det samlende formudtryk.

Jens Chr. Jensens systematiske værker, skulpturer og assemblager, er forbundet med hans betydelige materialebevidsthed. En helt særlig sans for materialer og tings poetiske kvaliteter og en trang til at bygge nyt af hvad andre har kasseret kendetegner hans værker og deres æstetik.

Bjarne W. Troelstrup arbejder på samme systematiske måde med et stramt geometrisk og farverigt abstrakte billesprog i sine malerier og grafiske tryk. Hans karakteristiske abstrakte signatur og narration er folder. Farveflader og bånd foldes til elegante og afklarede kompositioner. En tilsvarende arkitektonisk leg med geometriske former og figurer kendetegner hans små træskulpturer.

Det er 155 års erfaringer der udstilles i KUNSTPAKHUSET når Bjarne W. Troelstrup og Jens Chr. Jensen præsenterer deres seneste værker. Bjarne W. Troelstrup fylder 85 år og Jens Chr. Jensen 70 år i udstillingsperioden.

Udstillingen åbnes lørdag den 9. marts af sognepræst og kunstanmelder Troels Laursen. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen. I tilknytning til udstillingen afholder de to kunstnere den 26. marts en Artist Talk. Udstillingen kan ses til og med den 22. april 

 Udstillingen "Under dueblå Himmel" 

Landskabet og vejret fortolket af Simon Grimm og Lilybeth Sebaldus

Fernisering:
KUNSTPAKHUSET: Lørdag d. 19. januar 2019, kl. 13-16.
Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.

Det danske vejr

Det danske vejrs foranderlighed og årstidernes skiften spiller en væsentlig rolle i vor selvforståelse.
Det danske vejr er tæt forbundet med årstiderne og med landskabet. Vejret påvirker os mentalt og fysisk. Om efteråret fornemmer vi forgængeligheden med blæsende våde dage i alle verdens farver. Gennem nattens og vinterens landskaber rammes vi måske af melankoli.

Kunstnerne Simon Grimm og Lilybeth Sebaldus, præsterer en udstilling, der kommer rundt om landskabet i al slags vejr, dag og nat året rundt og med en kronologi, der blander billederne fra årets gang. Vejret, farverne og det omskiftelige er udstillingens omdrejningspunkt. Gennem de udstillede landskabsmalerier søger de to kunstnere på forskellig vis finde en vej til, hvordan et landskab ser ud i dag.

Landskabsmaleri

Landskabsmaleriet er en bred genre og det at skildre landskabet har sin egen historie gennem
årtusinder. Først var landskabet lig med en verden befolket af jægere og dyr. Man var optaget af
solen, månen, stjerner, bjerge og vand. I middelalderen brugte man landskabet som baggrund eller som et dekorativt element.

- Først i 1600-tallet fremstod landskabsmaleriet som en selvstændig genre især repræsenteret af nederlandske malere. I dag ser vi landskabet med bygninger, og by og land er smeltet sammen. I maleriet ser vi et andet landskab, hvor det mere er rummet end naturen, der dominerer. Naturen er et element i rummet. Udstillingen Under dueblå Himmel er en afsøgning af at male naturens rum eller at male naturen som et rum, forklarer Simon Grimm og Lilybeth Sebaldus om deres aktuelle naturfortolkninger.

Udstillingen åbner lørdag d. 19. januar og kan ses frem til 3. marts. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.