Aktuel udstilling 

19. juni - 1. august 2021
"Dybet" - Pernille Kofoed
"The Nurses" - Rebekah Caputo    
>>

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

PRESSEMEDDELSER 2021

 

"KRAFTFELTER" med Maj Kjærsig og Johanne Rude Lindegaard
ÅBNING: 24. april, kl. 13-16 
Udstillingsperiode: 24. april - 6. juni 2021


Udstillingen KRAFTFELTER er en totalinstallation med værker af både lyd, keramik og maleri. Ud fra Johanne og Majs individuelle kunstneriske færdigheder skaber de et et nyt fælles udtryk, der sammensmeltes med Kunstpakhusets arkitektur.

Johannes store farvespættede malerier og Majs kontrastfyldte keramiske lydmur, mur og klokker, skaber med store formater rum i rummet, i både fysisk og illusorisk forstand - Kraftfelter. Værkernes monumentale størrelse strækker sig i højde og bredde over kroppens, og påvirker måden de besøgende sanser og bevæger sig rundt i rummet. Dette og værkernes fokus på materialitet opfordrer til en bredere oplevelse af kunsten end blot øjnenes arbejde.

De, mere eller mindre, todimensionelle værker, hænger fra loftets bjælker og fungerer som skulpturelle skillevægge i rummet. Forholdet mellem værket som flade, form og for- og bagsidens kvaliteter undersøges og skaber nye energifelter mellem værkerne. Herudover udstiller Maj keramiske klokker, som du inviteres til at spille på. I de konstruerede rum er lyden fra Majs værker med til at farve stemningen og skaber en kraftfuld fornemmelse af at bevæge sig rundt i et foranderligt lydlandskab.


Kunstnerprofiler:

Johanne Rude Lindegaard (f. 1987) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (2017) og Akademie der bildenden Künste Wien (Expanded Pictorial Space ved professor Daniel Richter). Hendes hovedfokus er maleri. Perception og kropslig erkendelse ser Johanne Rude som et grundvilkår for menneskets mentale rum og virkelighedsopfattelse.
Med udgangspunkt i traditionelle vestlige malerteknikker kombineret med nye tilgange til maleri, undersøger Johanne Rude, hvordan kroppen relaterer sig til billedet, når det både er illusion, objekt og installation i ét.


Maj Kjærsig (f.1988) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i 2016, med udveksling hos kunstnergruppen Vinyl terror & horror og Bjørn Melhus i Berlin. Derudover har hun en musikalsk baggrund som pianist og sanger, hvilket hun bruger aktivt i sit arbejde som billedkunstner.

Maj arbejder installatorisk og performativt i medierne keramik og lyd. Her sammenkobler hun spørgsmål om menneskets forbindelser til hinanden, jordunderlaget, tektonikken og resonansen som findes omkring os. Maj arbejder ikke udelukkende konceptuelt med materialerne, men snarere prøvende og søgende for at udvikle nye former for eksperimentel materialeforståelse, hvor sammenstød af det hårde og bløde, det materielle (formen) og immaterielle (lyden, poesien og følelsen) støder sammen.

 

Støttet af: STATENS KUNSTFOND