Aktuel udstilling 

Ny udstilling åbner 19. januar 2019:
"Under dueblå Himmel" med
Simon Grimm og Lilybeth Sebaldus
    
>>

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

kunstpakhusets sponsorkunstklub

  


OM KUNSTPAKHUSET S/I

I efteråret 2005 stiftede en kreds af kunstinteresserede borgere i Ikast den Selvejende Institution KUNST-PAKHUSET. Initiativgruppen - med udgangspunkt i Ikast Kunstforening - fik af Ikast Kommune stillet det gamle banepakhus på Lille Torv ved Ikast station til rådighed for ideen om at skabe en kulturinstitution, hvis formål bl.a. er

  • at arrangere kunstudstillinger og andre kulturaktiviteter på et højt kunstnerisk niveau i det midtjyske område 
  • at organisere istandsættelsen og indretningen af KUNSTPAKHUSET 
  • at gøre KUNSTPAKHUSET til udstillingssted med aktiviteter alle årets måneder
  • at virke for gode samarbejder med andre kulturinstitutioner

Initiativgruppens første aktivitet var at stifte den Selvejende Institution KUNSTPAKHUSET, hvis første opgave var at fremskaffe midler til at istandsætte det gamle banepakhus - som er en af byens få markante gamle bygninger - således at dette kunne anvendes som bygning for kunstudstillinger og andre kulturelle aktiviteter året rundt.

Det er målet at skabe grundlag for, at KUNSTPAKHUSETS løbende drift kan bære i det mindste en deltids-ansat kunstnerisk leder, således at stedet kan blive et professionelt supplement til de øvrige kulturelle aktiviteter i det midtjyske område. Grundlaget for driftsfinansieringen af udstillingsstedet søges bl.a. skabt gennem KUNSTPAKHUSETS SPONSORKUNSTKLUB.


 
Lars Hempler: "Bomberman", maleri                Dorte Lausten: "Radar Painting", maleri


OM SPONSORKUNSTKLUBBEN

Ideen med en sponsorkunstklub er at søge medlemmer/sponsorer, der vil binde sig til et årligt kunstindkøb gennem klubben på beløb 6.000/12.000/18.000 eller 24.000 kroner. Både privatpersoner og firmaer kan tegne medlemskab af sponsorkunstklubben. Dit medlemskab af SPONSORKUNSTKLUBBEN og dit kunstindkøb kan foregå på to måder:
A)  du køber selv dit kunstværk i den valgte priskategori fra en af årets udstillinger i KUNSTPAKHUSET.
B)  du vælger dit kunstværk blandt de kunstværker som en indkøbskomite i KUNSTPAKHUSET har indkøbt til formålet.

Vedr. medlemskab A:
Med medlemskab A forpligter du dig til at købe et eller flere kunstværker for det tegnede sponsorbeløb fra en eller flere af årets udstillinger i KUNSTPAKHUSET. Sponsorbeløbet skal bruges til indkøb det tegnede år; - beløbet kan ikke overføres til det kommende år.

Vedr. medlemskab B:
En til formålet dannet indkøbskomite fra KUNSTPAKHUSETS bestyrelse indkøber kunstværker i de fire nævnte priskategorier. Et medlemskab B indebærer, at man én gang om året kan vælge et kunstværk i den tegnede priskategori, der svarer til, hvad man alternativt ser et sådant kunstværk udbudt til i et galleri. De indkøbte værker vil omfatte et bredt udsnit af nutidskunst udført af anerkendte kunstnere.
Det bliver indkøbskomiteens opgave at skaffe sponsorbidrag fra kunstnere/gallerier svarende til, hvad et galleris avance udgør. Modydelsen til kunstneren/galleriet bliver, at disse på en årlig udstilling af de indkøbte kunstværker synliggøres som sponsorer for KUNSTPAKHUSET.

De indkøbte værker vil hvert år, et par uger i december måned, blive udstillet i KUNSTPAKHUSET. I forbindelse med udstillingen bliver SPONSORKUNSTKLUBBENS medlemmer (B) inviteret til at møde op og prioritere, hvilket kunstværk man ønsker inden for den priskategori man har betalt til. Inden for hver priskategori prioriteres kunstværker som nr. 1, 2, 3, 4, osv. Efter ovennævnte udstilling, der er åben for offentligheden, indbydes kunstklubbens medlemmer til f.eks. en lørdag eftermiddag at møde op og deltage i udlodningen. I forbindelse hermed serveres vin og sandwich i en hyggelig atmosfære, eventuelt suppleret med et kunstnerisk indslag.

Det er KUNSTPAKHUSETS bestyrelses forpligtelse og ansvar at skaffe kunstværker til en pris og i en kvalitet, som medlemmerne vil opfatte som værende "value for money". Det tror vi, at vi kan leve op til.


HVORDAN MELDER DU DIG IND?

Vi håber, at du har lyst at tegne et medlemskab af SPONSORKUNSTKLUBBEN. Du vælger den type medlemskab som passer dig bedst. Det er muligt at skifte medlemskab fra A til B eller omvendt, - dette skal blot meddeles SPONSORKUNSTKLUBBEN senest 1. september.

Med et medlemskab er du med til at støtte KUNSTPAKHUSETS kunstneriske virke og drift. Efter et år kan du naturligvis melde fra, hvis du ikke finder, at vi lever op til det lovede, eller at du af anden årsag ikke ønsker fortsat medlemskab.

Er du interesseret i at blive medlem af SPONSORKUNSTKLUBBEN bedes du venligst kontakte:
Kunstnerisk leder Bente Jensen,  tlf. 23 11 10 19, e-mail: info@kunstpakhuset.dk