Aktuel udstilling 

4. nov. - 10. dec.  2017 
FUGLENE (Double Fantasy)
Christian Schmidt-Rasmussen og
Sonja Lillebæk Christensen  
>>

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

AKTUEL UDSTILLING  


4. november - 10. december 2017
FUGLENE (Double Fantasy II)
Christian Schmidt-Rasmussen og Sonja Lillebæk Christensen "Fuglene", vægrelief, Christian Schmidt- Rasmussen


Udstillingen med Christian Schmidt-Rasmussen og Sonja Lillebæk Christensen har fugle som omdrejningspunktet. Emnet og motivet bliver brugt af begge kunstnere. Både som fænomen og symbol for "den anden verden", en skjult verden, måske efter livet, eller som et håb og troen påat en anden verden er mulig, at tingene kan være anderledes end de er.  


Fuglene
Christian Schmidt-Rasmussen viser en række malerier og et stort vægrelief. Hans centralebidrag til udstillingen er vægrelieffet med titlen "Fuglene" (frit efterAristofanes). I denne komedie fra 441 f. Kr. slår fuglene sig sammen med tolidt svindleragtige typer a la Gøg og Gokke og bygger en "by i skyerne", enslags blokade så menneskene og guderne ikke kan tale sammen.
Det er denne "by i skyerne" som Christian Schmidt-Rasmussen afbilder i værket"Fuglene". "Byen i skyen" er et instrument for oprøret for egen vindings skyld.Det er ikke oprøret mod den amoralske eller undertrykkende overmagt der talesom, men et oprør udelukkende for at vinde personlig position og magt. I relieffet er således musvitter i flugt og i guld! 


Overgangen

Sonja Lillebæk Christensen viser videoinstallationen "Overgang" som består afen halv træbro og en 1 kanals videoprojektion, 2 kanals videoøjne på vægen samten 1 kanals videoskærm på gulvet.  Videoinstallationen "Overgang" er iudgangspunktet en virkelig handling, som sker hver dag omkring samme tidspunkti udkanten af Valbyparken i København. To ældre mænd lufter en sort puddel isnor, hvor de alle tre har følgeskab af en større eller mindre flok afkragefugle og i vinterhalvåret også måger. Videoen er et one take (en optagelseuden klip) af en ikke-iscenesat handling, hvor "virkelighedens" poesi ruller for åbent kamera.


Hendes video undgår ikke en reference til filmen Fuglene af Alfred Hitchcock.Men hvor Hitchcock har lagt vægt på fiktionens dramatiske virkemidler, særligtved hjælp af klipningen har Sonja Lillebæk Christensen lagt vægt på detdramatiske i en "virkelig" handling, uden at klippe. Frem for enkærlighedshistorie (som Hitchcock har oversat sin film til fra densamfundsorienterede, oprindelige novelle Fuglene af Daphne du Maurier)fokuserer Sonja Lillebæk Christensen i sit værk på overgangen mellem liv ogdød, - og ikke mindst på tyngdekraftens ophævelse.          


Om Christian og Sonja
Christian Schmidt-Rasmussen og Sonja Lillebæk Christensen er gift og bosiddendei Sydhavnen i København. De går dagligt morgentur med hunden Plet på Sydhavnstippen, en gammel losseplads. På disse ture diskuterer de gerne kunst,omgivelsernes forvandling og selvfølgelig verden i al bred almindelighed. Disse samtaler har Christian skrevet sammen til en lang gåtur, hvor årstiderne blander sig med hinanden, hvor lamaerne taler og ravnene på Tippen spjætter til deres technomusik.
Teksten er i et gratis hæfte på udstillingen."Overgang", videoinstallation, Sonja Lillebæk Christensen

 

FOTOS   >>

OMTALER:
Interview KUNSTEN.NU   >>
Kulturspot - Michelle Skov: "Dit fugleperspektiv?"  >>
Videoklip (ved Bjarne Eriksen)   >> 

 

Støttet af:
 


Pressemeddelelse   /   Pressefotos