Aktuel udstilling 

13. aug - 18. sept. 2022
when the world becomes our body
Benjamin Skop og Amund Bentsen    
>>

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel udstilling


13. august - 18, september 2022
when the world becomes our body
Benjamin Skop og Amund Bentsen

FERNISERING: Lørdag d. 13. august, kl. 13-16. Kunstnerne vil være til stede ved åbningen. 

 

Benjamin Skop & Amund Bentsens udstilling "when the world becomes our body" består af 4 ambitiøse videoværker, som er optaget i tidevandszonen på De Ydre Hebrider i det skotske højland.

Udstillingen tager afsæt i tidevandets bevægelse og rytme, som bliver skærpet af menneske-kroppens tilstedeværelse i landskabet. Værkerne undersøger menneskets forhold til naturen; - undersøgelsen af forholdet mellem den menneskelige krop og tidevandslanskabet skaber direkte visuelle associationer til global vandstandsstigning og klimaforandringer.

Ved at give naturen føringen, - mens den menneskelige krop fungerer som et måleredskab for tidevandets tid og rytme, - etablerer udstillingen en samtale om menneskets forhold til omgivelserne; en dialog om tuning, gennem stille observation og modtagelig interaktion.

Ved både at tydeliggøre og udviske grænserne mellem naturen og den menneskelige krop, leger videoværkerne med vores opfattelse og fantasi. Hvor hører vi som menneske /krop hjemme i disse tider med selvskabte økologiske ødelæggelser og klimaforandringer.


STØTTET AF:
 Den A.P. Møller´ske Fond
Udstillingen er skabt med støtte fra Taigh Chearsabhagh Museum & Arts Centre i Skotland.


**********************************

 
OM KUNSTNERNE:

Amund Bentsen er danser, koreograf og fortolker, hvis hovedfokus er at samle de ofte betragtede modsætninger af natur og kultur gennem et samspil mellem kunst, fortolkning og intellektuel læring.
Han startede denne rejse tilbage i 2015, hvor han havde premiere med sin første danseteaterproduktion The World is Our Body, hvor han undersøgte ideen om civilisationsfremskridt og jorden som en levende organisme.
I 2016 flyttede han til den svenske skov i to år for at studere dans tæt på naturen på Åsa Folkehøjskole. Efter at have afsluttet sine dansestudier i Sverige i 2018 organiserede han gruppeopholdet A Sense of Place i Aarhus med fokus på grundlæggende øvelser om tilknytning til og betydning af stedet og den sansede oplevelse i en digitaliseret verden.
I 2019 startede han sit selskab Stretching Roots og tog på turné med sin første soloforestilling The Half Child. Siden sommeren 2019 har han studeret 'Natur- og kulturarvsforvaltning' på Københavns Universitet, mens han arbejdede på Ecognosis-udstillingen med Benjamin Skop.


Benjamin Skop er billedkunstner, danser og koreograf, der arbejder med menneskelig bevægelse som sin primære interesse.
"Jeg er optaget af bevægelse som et primært konstituerende træk ved virkeligheden, og jeg ser på, hvordan den i sin natur skabes i en bredere kontekst af tid og rum. Jeg finder interesse for, hvordan vi opfatter bevægelse ved hjælp af vores perceptuelle apparat såvel som gennem vores aktive, bevægelsesbaserede, engagement i verden."
I sin professionelle dansekarriere har Skop optrådt på mange af de mest betydningsfulde teatre rundt omkring i Danmark samt i Sverige, England, Kina og Frankrig. Efter ti års danse- og teaterarbejde flyttede Skop sin viden og forståelse fra 'bevægelsesverdenen' til billedkunstområdet.
I 2019 dimitterede han fra Glasgow School of Art med en BA (HONS) fra Fine Art Photography. Skops værker er blevet udstillet og vist internationalt; bl.a i Berlin, London, Glasgow, Helsinki, Athen, Gdansk og Rom.