Aktuel udstilling 

19. juni - 1. august 2021
"Dybet" - Pernille Kofoed
"The Nurses" - Rebekah Caputo    
>>

 

Her bor vi

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 (ved stationen) /
7430 Ikast / Tlf. 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk

Åbent: torsdag-søndag 12-16 / Entré: gratis

 

aktuel udstilling 


19. juni - 1. august 2021
"Dybet" og "The Nurses"
Dobbeltudstilling med Pernille Kofoed og Rebekah Caputo


DYBET

Pernille Kofoeds udstilling "Dybet" er en interaktiv totalinstallation. Installationen består af 7 lave vandbassiner spredt i rummet og opfordrer publikum til at vælge deres vej rundt. Hvert bassin er fyldt med sort ugennemsigtigt vand, som når den besøgende nærmer sig begynder at sitre og dets bevægelser reflekteres på væggene i det mørklagte rum. Samtidigt startes interaktivt lyd, der ligesom vandet, moduleres og ændres som den besøgende bevæger sig rundt om vandbassinerne.

Hvert bassin har sit eget lydbillede og når den besøgende bevæger sig rundt i rummet til de andre bassiner, skaber han/hun sin egen komposition både i måden vandet bevæger sig på og lyden. Afhængig af den besøgendes valg af bevægelser vil værket være alt fra roligt til kakofonisk, - det er udelukkende publikums bevægelser der bestemmer værkes udtryk. Der kan selvfølgelig være flere i rummet på samme tid; det vil blot give et endnu mere komplekst lydværk.

- Værket er et resultat af tiden med Covid-19 og vores pludselige bevidsthed om hvem vi har set og hvad vi har rørt, fortæller Pernille Kofoed. - Samtidigt er det et meget personligt værk da jeg følte jeg faldt i et dybt hul af depression som resultat af situationen og magtesløsheden. Jeg måtte erkende, at man bliver nødt til at engagere sig og turde gå i interaktion med omverdenen og møde det ukendte, for at få positive oplevelser om enten det er alene eller sammen med andre. Derfor ønsker jeg at publikum er med til at forme værket og give det liv, forklarer hun.

  

THE NURSES


Rebekah Caputos "The Nurses" er en teaterinstallation; - et tankevækkende dukke-univers der fungerer helt uden skuespillere eller dukkeførere. Fordelt i udstillingsrummet står 25 ens dukkesygeplejersker i varierende forfald, der reparerer og undersøger hinanden i et evigt gentaget mønster.

- Teaterinstallationen sætter fokus på et hårdtarbejdende og presset, globalt sundhedspersonale, der, kun udstyret med få ressourcer, kæmper en hård kamp verden over. Kombinationen af lyd og lys samt det unikke dukkedesign skaber et dystert, cirkuslignende menageri med sine skræmmende, klovneagtige dukker i et skævt nærmest vanvittigt scenarie, fortæller Rebekah om installationen "The Nurses".

 

KUNSTNERPROFILER


Pernille Kofoed er bachelor i Kunst og Teknologi, AAU og kandidat i Digital Design, AU. Konceptuelt arbejder hun med aktuelle samfundsmæssige udfordringer i abstrakte udformninger. Hun arbejder primært med teknologisk kunst, særligt lydværker. I sin praksis særligt fascineret af vand som materiale og har tidligere udstillet værket Smelter på bl.a. Kunsthal Aarhus og Fishing for Sound ved Floating Art, Vejle. Hendes fokus er at skabe æstetiske, poetiske værker, der samtidigt giver stof til eftertanke. Målet er at give publikum oplevelser der bliver ved dem.


Rebekah Caputo er kunstnerisk leder, instruktør, performer og grundlægger af dukketeatret "TEATER animisme" i Aarhus i 2018. Hun har masteruddannelse I dukketeater, produktion m.m. (MA Puppetry as Creative Practice) fra Leeds Arts University.
Gennem sit arbejde ønsker hun at udfordre, hvordan publikum opfatter og oplever dukketeater. Det kan være ved at udfordre kunstformens traditionelle stereotyper, gennem interdisciplinære samarbejder eller ved at bruge dukketeater i usædvanlige sammenhænge og lokationer. Menneskelige erfaringer er også en vigtig kerne i hendes værker. Det ligger i de historier, hun fortæller, og deres sociale temaer eller i hvordan hendes arbejde mødes af mennesker på et følelsesmæssigt plan.

 

Støttet af: STATENS KUNSTFOND og AARHUS KOMMUNE