Current EXHIBITION

March 7th -  April 19th 2020
"Rådhuset Biblioteket Museet"  
Birgitte Ejdrup kristensen  >>  
 Read

 

We live here

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 / 7430 Ikast / Denmark
Phone: +45 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk 

OPENING HOURS: Thursday to Sunday 12-16

 

 

Current ExHIbition 2019


2. november - 8. december
Parcelhus II
Lotte Agger, Frøns Dryer, Sisse Hoffmann og Heidi Hove

Fernisering: Lørdag d. 2. november, kl. 13-16.
Udstillingen åbnes af Lone Just Andersen, kunsthistoriker og billedkunstner.
Kunstnerne vil være til stede ved åbningen.


"Parcelhus, II" er en udstilling om parcelhuset som fænomen set gennem 4 kunstneres øjne. Kunstnerne er Lotte Agger, Frøns Dryer, Sisse Hoffmann og Heidi Hove. De har forskellige positioner, - nogle har parcelhuset i deres DNA, andre er udenforstående betragtere. Via forskellige ståsteder og forskellige metoder afdækker de et lille hjørne af fænomenet parcelhus.


DOMINERENDE BOLITYPE
Historien om at være en kedelig, konform og borgerlig boligform klæber sig til parcelhuset, men kan det være rigtig at halvdelen af befolkningen vælger at bo kedeligt, konformt og grimt?
Hvad gemmer der sig af historier og usete vinkler, som knytter sig til parcelhuset? Den dominerende boligtype i Danmark som dækker 2/3 af Danmarks boliger og som er karakteristisk for de fleste danske byer.


ÈNFAMILIEHUS
Et parcelhus er et fritliggende énfamiliehus med have bygget på en 'parcel' udstykket fra en større ejendom, typisk et landbrug men nogen gange også industri, der er nedlagt.
Der har været udstykket parceller sinde 1922 men udtrykket 'Parcelhus' blev for alvor en del af sproget i 60'erne, hvor udstykningen af landbrugsjord tog fart. I dag er der en million parcelhuse i Danmark. Hver en dansk by har sine parcelhuskvarterer: Gamle nær bymidten med tilvoksede haver og store træer såvel som nye på den bare forblæste mark med typehuse, små lave hække og vej-forløb direkte fra landskabsarkitektens tegnestue.


VELKENDT OG TRYGT?
Parcelhuset er noget alle danskere har et forhold til, men hvad er det for et forhold?
Er parcelhuskvarteret velkendt og trygt eller er det en fremmed verden? Hvad er det særlige?
Er det placeringen i landskabet, stringensen i planløsningerne og patchwork mønstrene i flisebelægningerne? Er det den karakteristiske arkitektur med de gule eller hvide mursten der skyder ryg over de lige hække? Eller er det følelser udløst af personlige oplevelser i teltet på græsplænen, i børneværelset, ved grillen eller ved køkkenbordet? Falder blikket ind eller ud af vinduet med gardisette-gardinet og potteplanten?

Udstillingen er den anden i en række af udstillinger, hvor parcelhuset bliver gjort til genstand for en kunstnerisk undersøgelse. Den første udstilling Parcelhus, blev vist i Janus bygningen i Tistrup i februar 2019.


16. november, kl. 15-16
PARCELHUS KAFFE
Adresse: Aage og Hanna Christiansen, H.C.Andersens Vej 8, Ikast.
Sammenkomst med kaffe, samtale med Parcelhus-kunstner og musik.
Max. 30 deltagere.
Tilmelding nødvendig; - skal ske til info@kunstpakhuset.dk eller tlf. 2311 1019

 

 SUPPORT:
The Danish Arts Foundation
 

Kulturelt Samråd, Ikast-Brande Kommune