Current EXHIBITION

January 29th - March 20th  2022
"Et usprogligt sted"/ A wordless space
David Ramirez Gomez  >> 
 Read

 

We live here

KUNSTPAKHUSET / Lille Torv 5 / 7430 Ikast / Denmark
Phone: +45 23 11 10 19 / info@kunstpakhuset.dk 

OPENING HOURS: Thursday to Sunday 12-16

 

 

previous exhibitions 2021

Information only available in Danish


25. sept. - 31. oktober 2021

DOBBELTUDSTILLING (Skulpturer):
Peter Frimand: "StudioHands and HalfObjects"
Rikke Ravn Sørensen: "Indtagelse af ydre materialer"


Peter Frimands skulpturer handler overordnet om forholdet mellem at se og ikke se. Hans værker i bronze, gips, granit eller lys er minimalistiske og æstetisk raffinerede.

Rikke Ravn Særensens udstilling er et landskab, et land i et rum, et skabt land, landfast med det udenfor skabte landskab i Isenvad. Udstillingen henter sit materiale i sandgraven, 4,5 km væk fra udstillingsrummet i Ikast.

Udstillingerne er støttet af:
Grosserer L. F. Foghts Fond og Statens Kunstfond

 13. august - 19. september 2021
"Invisible"
Den internationale kunstnersammenslutning RIIMFAXE og gæsteudstillere

 

Med udstillingen "Invisible" udfordrer kunstnersammenslutningen Riimfaxe sig selv ved at stille spørgsmålet: Hvordan visualiseres noget ikke synligt, noget uhåndgribeligt, i en kunstnerisk kontekst.

Det usynlige har altid været en stor og dragende realitet. Hvad er det vi ikke kan se? Tanken om det usynlige er en udfordring for vores forestillingsevne og fantasi. Det er på mange måder det usynlige der skaber os som mennesker. Således hævder forfatteren Antoine de Saint-Exupéry i sin fortælling om "Den lille prins", at det væsentligste er skjult for øjet, men samtidig også at ordene er misforståelsernes kilde. Det usynlige taler til et særligt sensitivt og sanseligt aspekt af det at være menneske.

 19. juni - 1. august 2021
"Dybet" og "The Nurses"
Dobbeltudstilling med Pernille Kofoed og Rebekah Caputo

I en verden ramt af en pandemi, er denne dobbeltudstilling en reaktion på dens påvirkning af samfundet og os.Reaktionen kan oplevelses gennem de to kunstneres dramatiske totalinstallationer "Dybet" og "The Nurses".


Støttet af STATENS KUNSTFOND og Aarhus Kommune

 24. april - 6. juni 2021
"KRAFTFELTER"
Maj Kjærsig og Johanne Rude Lindegaard


Udstillingen KRAFTFELTER er en totalinstallation med værker af både lyd, keramik og maleri. Ud fra Johanne og Majs individuelle kunstneriske færdigheder skaber de et et nyt fælles udtryk, der sammensmeltes med Kunstpakhusets arkitektur.

Johannes store farvespættede malerier og Majs kontrastfyldte keramiske lydmur, mur og klokker, skaber med store formater rum i rummet, i både fysisk og illusorisk forstand - Kraftfelter. Værkernes monumentale størrelse strækker sig i højde og bredde over kroppens, og påvirker måden de besøgende sanser og bevæger sig rundt i rummet. Dette og værkernes fokus på materialitet opfordrer til en bredere oplevelse af kunsten end blot øjnenes arbejde.

De, mere eller mindre, todimensionelle værker, hænger fra loftets bjælker og fungerer som skulpturelle skillevægge i rummet. Forholdet mellem værket som flade, form og for- og bagsidens kvaliteter undersøges og skaber nye energifelter mellem værkerne. Herudover udstiller Maj keramiske klokker, som du inviteres til at spille på. I de konstruerede rum er lyden fra Majs værker med til at farve stemningen og skaber en kraftfuld fornemmelse af at bevæge sig rundt i et foranderligt lydlandskab.

  

  

Previous Exhibitions 2020

Information only available in Danish


18. januar - 1. marts 2020
"UseLess"
Helle Bovbjerg, Lis Rejnert Jensen, Mette Mailund Strong og Lars Waldemar

 

7. marts - 19. april 2020  ( * Lukkede den 12. marts grundet corona-situationen)
"Rådhuset Biblioteket Museet"
Birgitte Ejdrup Kristensen


13. juni - 2. august 2020
"All Solid melts into Air"
Anne Damgaard og Bente Skjøttgaard


15. august - 20. september 2020
Da dyret mødte jægeren i skoven - da jægeren mødte skoven i dyret - da skoven mødte dyret i jægeren - En jagthistorie om perception
En lyd og videobaseret udstilling af Stine Kvam

 

26. september - 1. november (Fernisering lør. d. 26. sept., kl. 13-16)
Living in a sci-fi future, just without all the cool sci-fi stuff
Arngrímur Borgthórsson, Maja Gade Christensen & Anne Skole Overgaard


7. november - 6. december 2020
"Altings forbundethed"
Kunstnergruppen KONTEKST: Bjørn Kromann-Andersen, Louis Jensen, Tetsuko Matsuzuka Jensen, Lisbeth Thingholm og Marianne Thingholm.
Gæsteudstillere: Per Kjærsgaard Jensen og Michael Bredtved.